Infrawave banner

Infrawave infraroodcabines, kwaliteit voor een lage prijs. Standaard modellen bij ons direct uit voorraad leverbaar!

Beschikbare standaard modellen BxD: 110x100, 130x100, 150x100 en een hoekcabine 130x130. Alle 200cm hoog
Daarnaast zijn er tegen meerprijs alle mogelijke andere maten leverbaar. Ook schuine kanten en vormverandering is mogelijk.

 Onze online-prijzen     Bezoek onze showroom 

 Verschil in lengte infraroodstralers

De innovatie:

Quarts full spectrum infraroodstraler én magnesiumoxide straler in één behuizing voorzien van 2-zone dimmer. De toegepaste quarts straler (te vergelijken met de Philips Vitae) heeft verschillende voordelen t.o.v. de halo vlakte een stuk langer. De rugstraler geeft dieptewerking van onderrug tot aan de nek.
De intensiteit is groter omdat de straler een ingebouwde "low glare" filter heeft; bij toepassing van halogeenstralers is een roodglasfilter noodzakelijk om het licht te filteren, omdat dit glas de effectiviteit van de straler vermindert. Bij gebruik van de magnesiumoxidestraler wordt er hoofdzakelijk lucht verwarmd. De aangename warmte in de cabine stimuleert de transpiratie waardoor het lichaam wordt gereinigd. Bij toepassing van de quarts full spectrumstraler wordt de warmte direct op het lichaam overgebracht, dit heeft een betere dieptewerking waardoor dieper liggend spierweefsel wordt bereikt. De full spectrum of de magnesiumoxidestraler is met een schakelaar te selecteren.

Voordelen Quarts straler t.o.v. Halogeen straler:

  1. Hogere intensiteit
  2. De quarts straler is langer en bereikt onderrug tot aan nek.
  3. Groter stralingsoppervlak.
  4. Geen storend effect op kleurentherapie.
 Grafiek doordringen infrarood in de huid

Aangename en doordringende warmte:

De Infrawave Infraroodcabine is uitgerust met langegolf magnesiumoxide stralers en quarts volledig spectrum infraroodstralers. Deze quarts stralers hebben een optimaal emissiespectrum wat het lichaam rechtstreeks verwarmt, terwijl langgolvige infraroodstralers voornamelijk de lucht verwarmen. Er wordt snel een transpiratie bereikt, maar dan wel in een aangename omgeving, wat tegelijkertijd een ontspannend en verzorgend effect op het lichaam heeft. Onmiddellijke warmte en perfecte beheersing. In tegenstelling tot de traditionele langgolvige infraroodstralers geven de Quarts stralers onmiddellijk warmte af. Het volledige warmtevermogen wordt al binnen enkele seconden na het inschakelen bereikt, waardoor het niet nodig is de cabine voor te verwarmen. De huid bestaat uit meerdere lagen: de opperhuid (epidermis), de lederhuis (dermis) en de onderhuid (subcutis). Deze lagen hebben verschillende eigenschappen wat betreft weerkaatsing, doorlating en verstrooiing, die afhangen van de golflengte. De infraroodafgifte van de quartsstralers met golflengte onder de 1,4µm (IR-A kortegolf 22%) kan de onderhuid bereiken tot een diepte van 5mm waar de warmte wordt opgenomen in een groter volume. Dit leidt tot een effectieve en optimale verwarming van het lichaam, wat met gebruik van alleen middellange- en langgolvige stralers niet mogelijk is. De verdeling van de golflengten bij de quartsstraler van de infrawave is 22% IR-A, 60% IR-B en 18% IR-C.

 LED kleurlichtunit in infraroodcabine

Kleurentherapie.

De InfraWave wordt standaard geleverd met professionele kleurenlichttherapie in een houten kader van 25X25cm, compleet met afstandsbediening. De lichtopbrengst van de quartsstraler is niet storend voor de kleurentherapie. Dit in tegenstelling tot de halogeenstralers met roodlichtfilter welke door andere leveranciers worden toegepast, waarbij de kleur rood sterk overheerst en de lichtopbrengst van de kleurentherapie wordt geëlimineerd. Bij Chinese import infraroodcabine's wordt vaak kleurentherapie met één LED toegepast.
De kleurentherapie van de Infrawave maakt gebruik van 42 LED’s, en wordt bediend met bijgeleverde afstandsbediening.
 Opstelling van de infraroodstralers

Positie van de infraroodstralers en vermogen.

Afhankelijk van het formaat van de infraroodcabine worden er stralers in de rugzijde en aan de frontzijde gemonteerd. Bij de infrawave beschikt u over 350W per straler in de achterwand en 500W per straler aan de voorzijde. Onder de bank is de benenstraler gemonteerd van 500W. De benenstraler is uitschakelbaar. Belangrijk is dat de infraroodstralers voldoende vermogen hebben. Bij te weinig vermogen of te weinig infraroodstralers duurt het veel te lang voordat de infraroodcabine op temperatuur is. Zo zijn er bijvoorbeeld producten op de markt met slechts 1600W totaal vermogen, veel te weinig voor dit formaat cabine. Bij het gebruik van Full Spectrum infraroodstralers kan bij een te laag vermogen de gewenste diepte werking niet worden bereikt. Met de Infrawave is het juiste vermogen afgestemd op het formaat van de cabine. En dit zowel bij gebruik van langegolf als bij Full Spectrum infraroodstralers.
 Echte Canadese Red Cedar

Redcederhout.

Alle InfraWave modellen worden geleverd in origineel Canadees RedCederhout met certificaat. In de markt worden infraroodcabine’s aangeboden in “white ceder”, dit is een houtsoort die niet bestaat. De consument wordt hierdoor op een dwaalspoor gezet. Met de InfraWave haalt u het echte Canadese RedCederhout in huis. Het hout heeft van nature een heerlijke kamferachtige geur die verstoorde energiebalansen kan herstellen, slijmoplossend werkt en is antiseptisch.