infrarood_net_logo

De werking

Gratis informatiepakket aanvragen

HOE WERKT INFRAROOD WARMTE IN EEN INFRAROODCABINE

De werking van een infraroodcabine is gebaseerd op de infrarood warmte die opgewekt wordt in de hiervoor speciaal gemaakte infrarood elementen. Het kenmerk van infrarood warmte is dat deze warmte wordt overgebracht naar de huid zonder dat er warme lucht aan te pas komt

Omdat niet eerst de lucht opgewarmd hoeft te worden (zoals dat bij een gewone sauna wel het geval is) zijn er diverse voordelen ten opzichte van de sauna.
De opwarmtijd is vele malen korter, de gebruikte energie veel minder - slechts 15% tot 30% - en het belangrijkste voordeel is dat de temperatuur van de lucht bij het gebruik van de infraroodcabine van ondergeschikt belang is.

Omdat de temperatuur veel lager kan zijn dan in een traditionele sauna is de infraroodcabine geschikt voor een hele grote groep gebruikers. Astma patiŽnten en oudere mensen kunnen bijvoorbeeld meestal zonder problemen van een infraroodcabine gebruikmaken.

De warmte van de infraroodcabine wordt makkelijker door het lichaam opgenomen via de huid en is daarom zeer stimulerend voor de doorbloeding van spieren en de rest van het lichaamren.

Wat gebeurt er in ons lichaam tijdens het gebruik van de infraroodcabine.
Het opwarmen van de huid en onderhuid wordt door het lichaam opgevangen met een aantal tegenreacties.
Zo stroomt er via de geopende haarvaten extra bloed door de onderhuid om transpiratie mogelijk te maken. Het hart moet wat harder gaan werken, Dit heeft een goede doorbloeding van het gehele lichaam als resultaat. Met name stijve gewrichten en pijnlijke spieren hebben hier voordeel bij.

 

[Home] [iCabin cabines] [Infracabin] [Chaleur] [Aanbieding] [Vragen / FAQ] [IR stralers] [Finse sauna] [Brochure] [Contact]