infrarood_net_logo

De Golflengte van IR

Gratis informatiepakket aanvragen

Wat is het verschil tussen korte, midden en lange golf infraroodstraling

IR-A (korte golf) 0,78 – 1,40 Ám

Deze straling dringt bij een blanke huid het lichaam maximaal 3mm binnen en zal de temperatuur in de cabine alleen indirect verhogen. Deze infraroodstraler geeft rood licht door filters voor of in de lamp.

Deze straling zit in de zogenoemde “kortgolvige elementen” tot een maximum van 20%. Het restand is langolvig en middengolvig. Cabines met deze stralers worden meestal met dimmer geleverd, waardoor het kortgolvige aandeel volledig verdwijnt. Het voordeel van deze stralers is dat ze grote afstanden kunnen overbruggen. Dit laatste is overigens in de meeste cabines helemaal niet nodig.

IR-B (middengolf). 1,40 – 3,00 Ám

Dit infrarood dringt niet door de huid heen. Komt in kleine mate voor in “lange golf stralers” en in iets grotere mate in kortgolvige stralers. Een specifiek op deze golflengte gerichte straler wordt niet gemaakt.

IR-C (langegolf)  3,00 – 1000 Ám

Deze golflengte (net boven de 3Ám) wordt voor bijna alle infraroodcabines gebruikt. Deze straling voelt comfortabel aan op de kortere afstanden in een huishoudelijke infraroodcabine. Daarnaast hebben langegolf elemente de goede eigenschap ook lucht direct te verwarmen. Hierdoor is de combinatie van warmteoverdracht op het lichaam maximaal.

[Home] [Infracabin] [Chaleur] [Aanbieding] [Vragen / FAQ] [IR stralers] [Finse sauna] [Brochure] [Contact] [Azento]