infrarood_net_logo

Medisch

Gratis informatiepakket aanvragen

De effecten van de infrarood sauna bij verschillende ziektebeelden

- Huidaandoeningen
- Spier en Gewrichtsaandoeningen
- Afvalstoffen en Afweersysteem

De straling en warmte van de infrarood sauna heeft een voordelige werking op de gezondheid. Het verbetert het afweersysteem, helpt bij spier en gewrichtsaandoeningen en vermindert klachten van huidaandoeningen zoals acne en psoriasis.

Huidaandoeningen

Er zijn een aantal verschillende huidaandoeningen waarbij de straling van de"ir sauna" een gunstig effect hebben. Wij spreken niet over een buitensauna maar over een infraroodsauna welke binnen geplaatst wordt.
Psoriasis is een chronische huidaandoening. Drie procent van de Nederlanders heeft last van deze ziekte.
De hoornlaag (de buitenste laag van de opperhuid) bestaat uit hele kleine cellen die afsterven en afschilferen. Normaal gesproken is dit een proces waar je niets van merkt. Maar bij psoriasis patiŽnten is dit vervangingsproces verstoord. Het gaat veel te snel waardoor er teveel huidcellen ontstaan. De huid gaat hierdoor schilferen, raakt geÔrriteerd en gaat ontsteken. Daardoor wordt de huid dik en rood.
Vrijwel iedereen heeft in de pubertijd last van jeugdpuistjes. Dit gaat meestal na een ander jaren over. Maar dat is niet bij iedereen het geval. Sommige mensen blijven er last van houden. De een kan last houden van puistjes, maar bij een ander kan het een echte huidaandoening worden. Acne is een ontsteking van dat deel van de huid waarin zich de talkklier bevindt. De talgklieren worden groter en produceren meer talg. De talg kan zich ophopen en de poriŽn raken daardoor verstopt. Dan ontstaan er mee-eters en puistjes.
Door de straling van de infraroodsauna wordt de huid diep gereinigd en gaat de huid transpireren. De dode huidcellen worden verwijderd en de huid gaat minder schilferen. Klachten van de huidaandoeningen zoals acne en psoriasis verminderen hierdoor.

Spier en Gewrichtsaandoeningen

Steeds meer mensen hebben last van spier en gewrichtsaandoeningen. Reuma is een verzamelnaam van meer dan 200 soorten gewrichtsziektes, waarvan artritis en artrose de twee meest voorkomende vormen zijn.
Bij reumatoÔde artritis wordt de pijn veroorzaakt door ontstekingen aan de gewrichten, terwijl bij artrose slijtage van de gewrichten de oorzaak is.
De warmte van de infrarood saunacabine versoepelt het spierweefsel en stimuleert de bloedsomloop. De spierspanning neemt af en de ledematen verstijven minder. De pijn van ontstoken gewrichten neemt daardoor af. Het gebruik van een ir saunacabine heeft ook een positieve invloed bij gespannen spieren en schouders. Voor sporters die last hebben van blessures is het gebruik van een infraroodsaunacabine ook aan te raden. Pijnlijke en geblesseerde spieren herstellen sneller. Door de verhoogde bloedcirculatie wordt er meer zuurstof toegevoegd aan de spieren. De verhoogde bloedcirculatie zorgt er ook voor dat afvalstoffen zoals melkzuur afgevoerd worden.

Afvalstoffen en Afweersysteem
In een traditionele sauna transpireer je water en natrium. In een ir stralingsauna is het mogelijk om zware metalen als lood en zink en andere afvalstoffen kwijt te raken. Door de warmte van deinfraroodsauna gaan de bloedvaten openstaan. De huid gaat transpireren en zo raak je afvalstoffen kwijt.
De straling van de sauna met ir veroorzaakt een koortsreactie die virussen en bacteriŽn kan doden. Het aantal witte bloedcellen neemt op die manier toe en versterkt het afweersysteem

[Home] [Infracabin] [Chaleur] [Aanbieding] [Vragen / FAQ] [IR stralers] [Finse sauna] [Brochure] [Contact] [Azento]