infrarood_net_logo

Kleurentherapie

Gratis informatiepakket aanvragen

Kleurentherapie

Gebruik bij infraroodcabines
Kleur therapie of Chromotherapie is de wetenschap die door middel van verschillende kleuren, de vibraties van het lichaam stabiliseren of wijzigen.
Deze vibraties bepalen gezondheid, rust en harmonie.
De kleurstralingen kunnen zichtbaar of onzichtbaar zijn voor het menselijk oog. De straling kan ofwel fysisch via directe bestraling van een lichtbron of via suggestie technieken, meditatie of visualisatie.
Genezen door het gebruiken van kleuren was waarschijnlijk één der eerste technieken door de mens gebruikt. Immers de natuur zelf gebruikte dit middel om organismen in balans en ritme te houden.
Toen de eerste mens op aarde was werd hij gevoed en verwarmd door de stralen van de zon. De kleuren van fauna en flora bepaalden zijn temperament en zijn gemoedstoestand. De ritmes van de wind en het geruis van de ze wiegden hem in slaap. De eerste mens had niet de wetenschap of kennis van de moderne mens, maar hij had ook niet de psychiatrogenische of iatrogenische ziekten ontstaan door in-beelding.
Waarom? De eerste mens had de kennis om te leven volgens de wetten van de natuur.
Kleur is essentieel in het genezingsproces, afgezien of de artsen zich daar bewust van zijn of niet.

Fundamenten van kleurentherapie

1. Alle organismen hebben hun eigen vibraties en frequenties
2. Alle organen hebben hun eigen typische vibraties en frequenties
3. Ziekte is een gestoorde functie in het lichaam die de natuurlijke reactie is voor deze storing. Een gestoorde functie is niets anders dan een frequentie verandering, stijging of daling van een vibratie, veroorzaakt door een storing die chemisch, mechanisch of thermaal kan zijn.
4. De herinstelling van de juiste frequentie (voeding, medicatie etc.) zal storing wegnemen daar het lichaam de tendens heeft om naar het originele patroon terug te keren als de kans geboden wordt.
5. Cellen nemen selectief stralen en vibraties op en stoten ze ook af wanneer ze niet gewenst zijn. Wanneer de cellen gebrek hebben aan kleur (een andere naam voor voeding) beginnen ze te depolariseren en veranderen hun frequenties waardoor hun groeipatroon verandert.
6. De verkeerde kleur of het verkeerde voedsel verandert de frequentie van de kracht van het elektromagnetische veld van de cellen en dit interfereert met het breder elektromagnetische veld van het orgaan dat op zijn beurt reageert in het totale elektromagnetische veld van het lichaam (Typische kettingreactie). Deze reactie veroorzaakt vermoeidheid, de graad van vermoeidheid is de oorzaak van uitputting en ultimaal de dood.
7. Kleur, in wezen zuivere vibratie, is de rationele therapie voor gezondheid en ziekte daar het in de juiste vorm is, op de juiste plaats en op het juiste ogenblik.

Het gebruik van de kleurentherapie in de infrarood cabine

In combinatie met het gebruik van de infrarood therapie kan men de ingebouwde kleurenlampen individueel aanschakelen.
De eerste maal zal men tijdens het verblijf in de infrarood saunade geselecteerde kleur niet langer aanschakelen dan 15 minuten. Na enkele beurten kan men de tijd verlengen tot maximaal 30 minuten.
Voor het selecteren van de juiste kleur zijn vier hoofdkleuren belangrijk

Blauw     
Rood       
Geel        
Groen       

Blauw heeft betrekking met chronische toestanden. Verminderen van weerstand en virusontwikkeling. Zijn functie is het verminderen van de organische activiteiten. Vermindering van de stofwisseling productie. (Het veneuze bloed is blauw), chronische ziekten, verstoppingen, jicht, reuma, verkoudheden, verlammingsverschijnselen, verhardingen, huid, knoken, verstopping in het bloedsysteem, depressies, verkalking.
Rood heeft betrekking met bloed en geslachtsorganen. Functie is het opbouwende bloed (aders zijn rood), spierverzorging, spanningen, verwonding, infecties, koorts, zuren.
Geel heeft betrekking met zenuwen en ademhaling. Functie is organische zenuwen, hoofdpijn, stembandproblemen, longen, bronchitis, ademhaling.
Groen heeft betrekking op de spijsvertering. Functie is de zenuwen van de spijsvertering, maag, darmen, blaas, bloedarmoede, duizeligheid, abcessen, koorts.
Voor iedere specifieke toepassing of klacht raden wij in ieder geval aan uw arts te raadplegen.Voor aanbiedingen van infrarood kabines zie verder deze website. 

[Home] [Infracabin] [Chaleur] [Aanbieding] [Vragen / FAQ] [IR stralers] [Finse sauna] [Brochure] [Contact] [Azento]