infrarood_net_logo

De Infraroodspecialist uit Tilburg (sinds 1981)
Gratis levering in heel Nederland en BelgiŽ

Soorten IR stralers

Moebius_3

MAGNESIUM STRALERS (langgolvig):

De meeste infraroodsauna 's zijn uitgerust met U-vormige magnesiumoxyde stralers. De buitenzijde is vervaardigd van roestvrijstaal (Incoly is een RVS-merk). De binnenzijde is gevuld met magnesiumoxide, wat voor een goede geleiding zorgt van de warmte van de weerstandsdraad in het midden naar de RVS buitenzijde van het infrarood-element

Door goed gevormde en brede reflectoren van alluminium wordt optimaal de infraroodstraling in de infraroodcabine gebracht.

Door de lange vorm van het IR-element wordt de energie goed in de lengte verdeeld en bereikt zo het lichaam gelijkmatig.

De infrarood-elementen zijn beschermd door een houten beschermrooster.

De stralers zijn zo gelijkmatig mogelijk over de gehele cabine verdeeld, in de rug en voorwand en onder de bank, zodat de IR-warmte het hele lichaam kan bereiken.

Op de magnesiumoxyde stralers krijgt u minimaal 5 jaar garantie.

Philips Vitae infraroodlampen (kortgolvig):

De enige kortgolvige lamp die voor infraroodcabines ontwikkeld is, is de Philips Vitae infraroodlamp. De lamp wordt kortgolvig genoemd omdat een gedeelte van het infrarood dat hij uitstraald in het kortgolvig (IR-A) gebied ligt.

Het rendement van deze lampen is hoger dan dat van langgolvige elementen. Dit heeft voor- en nadelen. Het voordeel is een verder bereik waardoor een grotere afstand kan worden overbrugd. Het nadeel is dat ze rood licht geven en op korte afstand veel te heftig (branderig) aanvoelen. Wanneer minstens 50 cm afstand wordt bewaard is er geen probleem.

Opmerking voor de praktijk:

Het is zeer belangrijk om u ervan te overtuigen dat er een echte Philips Vitae infraaroodstraler in de infraroodcabine wordt geleverd. Vele cabines van Chinese makelij doen maar wat. Als er rood licht uit komt, zijn ze in China al snel tevreden. In Azento en Chaleur infraroodcabines kunt u op elke positie zelf het type straler bepalen. De kortegolf lampen zijn dan altijd die van Philips. U kunt hierin ons natuurlijk laten adviseren.

[Home]